Miami Beach

 

Miami Beach har vuxit sig till att bli ett av det mest populärt semesterresmålen. Oavsett om du åker med din kärlek, en kompis eller familjen finns något för alla. Här varvar du sol, bad, dykning, partyliv, vattensporter med shopping, sightseeing och goda middagar. Det du inte får missa när du besöker Miami Beach är Catalina Hotel & Beach Club riktigt härligt strandhäng med en underbar hemmagjorda granola med färska jordgubbar och banan det är en riktig höjdare.

Om du är mer åt det kultiverade hållet finns det Art Déco District där den ena byggnaden inte är den andra lik, här finns även guidade turer samt modevisningar samt modeplåtningar under den populära Art Déco Weekendi Januari samt Liveband. Detta är lite som en Kulturfestival.

 

Nöjen och Mat

Om du tröttnar på strandlivet finns alltid Lincoln Road Mall som är en utomhusgalleria att tillgå, här hittar du shopping i världsklass. Samt här finns även en av H&M;s största butiker som är hela fyra våningar högt vilket du inte får missa. Inte långt därifrån ligger Puerto Sagua (700 Collins Avenue), de serverar riktigt bra och vällagad mat från grunden, samt har en av Miamis bästa efterrätt mosade friterade bananerna med vitlökssås en riktig höjdare. Om du vill resa bort en dag finns alltid sevärdhetawgrass Mills Mall som ligger 40 min bilfärd från Miami en riktigt stor galleria med halva priset jämfört med Sverige. Här finner du alla de stora modevaruhusens affärer vilket kan rekommenderas.

En annan sevärdighet är Espanola Way som du känner igen från filmerna ”Miami Vice” och ”The Specialist” artisterna Eros Ramazotti och Ricky Martin har även spelat in musikvideos här. Här får du även känslan av att vara i en medelhavsby vilket är lite av deras signum.

Andra sevärdheter som finns i Miami Beach är deras enorma Botaniska trädgård som är väldigt välskött och en upplevelse du ej får missa. Den är helt magnifik och väldigt välbesökt, där finns allt från bokklubbar till Yoga för den som har intresse. Här finner du underbara palmer och växter från alla världens hörn samt att allt detta är gratis. Denna lilla oas är en härlig samlingspunkt för de som vill undvika all gassande sol samt ta en härlig picknick, det finns många paviljonger som man kan sitta i och njuta av utsikten. Det finns även ett stort utbud av fåglar som flockas i denna lilla oas. En annan fördel är att de har gratis publika toaletter som annars kan vara svåra att hitta i området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *