Amerianholidays Times Square

Times Square är en av världens mest tätbefolkade områden vilket är ett måste att se nattetid. Känslan när allt är upplyst är magnifik att sitta och avnjuta en kaffe på kvällskvisten är oslagbar. Times Square har fått sitt namn från New York Times som hade sitt huvudkontor där tidigare. Dock måste man vara beredd på att det är väldigt hög puls på denna plats men helt klart värt ett besök.

I slutet av artonhundratalet, New York City hade expanderat upp till 42: a gatan och området blev centrum för stadens sociala scenen. Torget framför byggnaden hette Longacre Square, men döptes snart om Times Square. Namnet används nu för området mellan 40: e och 53rd Street samt 6th och 9th Avenue.

New York Times högkvarter

Invigningen av New York Times nya högkvarter på 1 Times Square firades med ett fyrverkeri, med början på nyårsafton en tradition som fortgår än idag.

Teaterdistrikt och skyltar

I början av första världskriget var Times Square centrum för teaterdistriktet och lockade ett stort antal besökare. Detta gjorde torget till en idealisk plats för affischtavlor. 1917 kom den första stora Electric display Billboard skyllten. Elva år senare tändes den första elektriska skylten för att för första gången tillkännage Herbert Hoovers seger i presidentvalet. Skyltarna har blivit en sådan turistattraktion för området, att zonindelningen nu kräver att alla byggnaderna skall täckas med skyltar!

På trettiotalet, då den stora depressionen ledde till en kraftig nedgång i teatern närvaro. Många företag var tvungna att stänga, och de var snabbt ersättas med Strip teases och och Peep visar. Området fortsatte att locka besökare före och efter andra världskriget, då började teaterdistriktet blomstrade igen. I slutet av sextiotalet började området gå neråt och i mitten av sjuttiotalet, undvek trister Times Square, som då hade blivit ett frö för brottslighet

Under 1980-talet lämnades förslag om ombyggnad, med föga resultat. Detta förändrades ett decennium senare, då Walt Disney Company öppnade en Disney butik på Times Square. Detta lockade mer familjevänliga företag till området, vilket ledde till en så kallad ”Disneyfication”. Området var nu-som de flesta av New York City-mycket säkrare än i början av nittiotalet och Times Square blev återigen blev en magnet för turister och ett centrum för New Yorks sociala scenen.

Många människor kommer till Times Square för stämningen skull samt skyltar spektakel, men det finns också många restauranger och butiker med långvarig tradition, inklusive några publika-pullers som Disney Store och en stor leksaksbutik ”R” US. Men Times Square är mest känd för sin underhållning, och massor av besökare kommer hit för att delta i en Broadway-show. Times Square är också hem till MTV: s högkvarter och ABC: s ”Good Morning America” sänds framför en live publik från sitt kontor på 44th och Broadway.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *